Kuvituskuva, jossa näkyvät jalat, jotka kulkevat eteenpäin nuolen osoittamaan suuntaan

Suunta lyhyesti:

Työelämävalmiuksia, toimintakykyä ja arjenhallintaa vahvistavaa kurssitoimintaa päihdekuntoutujille.

Opastinsilta 8 E (5. kerros), 00520 Helsinki

Lisätietoja:

Stefan Kyburz
ohjaaja
puh. 045 892 1289
stefan.kyburz@tukikohta.org

Tiina Karhula
ohjaaja
puh. 044 241 2828
tiina.karhula@tukikohta.org

Stefan Eklund
avustava ohjaaja
puh. 044 901 6350
stefan.eklund@tukikohta.org

Kimmo Hiltunen
toimintavastaava
puh. 044 980 4585
kimmo.hiltunen@tukikohta.org

Tukikohta: koristetähti

Palvelut / Päihdekuntoutujille / Suunta – kohti työ- ja opiskeluelämää

Suunta – kohti työ- ja opiskeluelämää

Suunta-kurssi on työ- ja opiskeluelämään valmentava kurssi päihdekuntoutujille. Kurssin tarkoituksena on kehittää työnhaussa ja työelämässä tarvittavia taitoja. Kurssin aikana saat tukea omien voimavarojesi ja taitojesi löytämiseen sekä niiden hyödyntämiseen.

Suunta on hyvä valinta esimerkiksi kuntoutuksen jälkeen, kun päihteettömyys ja toipuminen ovat jo vakaalla pohjalla ja on aika ottaa seuraava askel elämässä.

Mitä Suunta-kurssilla tehdään?

Suunta-kurssilla harjoittelemme sosiaalisia taitoja ja itsensä ilmaisua sekä palautteen antamista ja vastaanottamista. Omien voimavarojen tunnistaminen ja omien rajojen asettaminen ovat myös tärkeä osa kurssin sisältöä. Lisäksi tutustumme työelämän pelisääntöihin sekä työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Suunta-kurssin osana suoritat myös EA1-, hygieniapassi- ja ATK-koulutuksen.

Kokoonnumme neljä kertaa viikossa kolmen kuukauden ajan. Kolmena päivänä viikossa on kurssipäivä, jolloin käsittelemme edellä mainittuja teemoja. Neljäs päivä on toimintapäivä, jolloin ohjelmassa on mukavaa yhdessä tekemistä. Kurssipäivinä tarjoamme aamupalan ja lounaan, toimintapäivinä kahvit.

Kurssin aikana rohkaisemme ja tuemme sinua työ- ja opiskeluelämään siirtymisessä. Pyrimme siihen, että Suunnan jälkeen sinulla olisi ammatillisiin toiveisiisi sopiva jatkopolku tiedossa, esimerkiksi työkokeilupaikka tai suunnitelma siitä, mihin pyrit opiskelemaan.

Miten pääsen mukaan?

Kurssille mahtuu enintään 10 osallistujaa. Kurssilaiset valitaan haastatteluiden kautta. Maksuton kurssi järjestetään keväisin ja syksyisin. Seuraava kurssi on 14.10.2024-19.12.2024.

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä ryhmän ohjaajiin!

 

Asiakaskokemus

"Suunta-kurssista olen saanut eväitä työelämään siirtymiseen. Hienoa, että on paikka jossa voi rauhassa työstää omaa polkuaan."