selective-focus-photo-of-leaves-1929570

SATU lyhyesti:

Vertaistukea, keskusteluapua ja palveluohjausta sairaalahoidon rinnalle sekä sairaalajakson jälkeiseen arkeesi sinulle, joka käytät päihteitä tai haluat tukea päihteettömyyteen.

Lisätietoja:

Milja Marttila
toimintavastaava
puh. 044 489 0090
milja.marttila@tukikohta.org

Samuli Farag
avustava ohjaaja
puh. 044 747 3627
samuli.farag@tukikohta.org

 

 

Tukikohta: koristetähti

Palvelut / Päihteitä käyttäville / SATU – tukea ja palveluohjausta sairaalaympäristössä

SATU – tukea ja palveluohjausta sairaalaympäristössä

Tarvitsetko elämääsi uutta suuntaa? Hallitsevatko päihteet elämääsi? Haluaisitko keskustella elämäntilanteestasi luottamuksellisesti?

Me SATU-toiminnassa tarjoamme vertaistukea, keskusteluapua ja palveluohjausta sairaalahoidon rinnalle sekä sairaalajakson jälkeiseen arkeen sinulle, joka käytät päihteitä tai haluat tukea päihteettömyyteen. Toiminnan tavoitteena on vahvistaa päihteitä käyttävien potilaiden hyvinvointia ja toimintakykyä. Teemme työtä myös päihdepoliklinikoilla. Ensimmäinen tapaamisemme voi tapahtua sairaalassa tai päihdepoliklinikalla, mutta halutessasi voimme tavata myös niiden ulkopuolella.

SATU-toiminnassa palveluohjaaja ja kokemusasiantuntija toimivat työparina. Tuemme sinua muutostoiveissasi ja tarpeenmukaisten palveluiden piiriin pääsemisessä. Pysähdymme pohtimaan elämäntilannettasi kanssasi. Kokemusasiantuntijuuden kautta saat kannustavan esimerkin päihdekuntoutumisesta.

Yhteistyö sairaaloiden kanssa

Teemme tiivistä yhteistyötä sairaaloiden (Haartmanin, Malmin ja Auroran sairaala) kanssa, jotta asiakas saisi tarvitsemansa palvelut ja tuen. Koulutamme sairaaloiden henkilökuntaa päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivien asiakkaiden kohtaamiseen. Ota meihin yhteyttä, niin autamme henkilökuntaanne ymmärtämään päihderiippuvuuden luonnetta sekä siihen liittyvää problematiikkaa.

Sairaaloiden kanssa tehtävän yhteistyön tavoitteena on vahvistaa päihdehoitotyöhön liittyviä tiedollisia ja taidollisia valmiuksia sairaaloissa sekä vaikuttaa myönteisesti asenneilmapiiriin.

Voit ladata SATU-toiminnan esitteen pdf-muodossa täältä.

Asiakaskokemus

"Sinulle ei tarvinnut perustella mitään, vaan olimme samalla aaltopituudella ja se tuotti hirmuisen turvallisuuden ja toivon tunteen.