Kuvituskuva, jossa kolmen ihmiset jalat ja kengät.

Osis lyhyesti:

Tarjoamme koulutusta, virkistystoimintaa ja mahdollisuuksia toimia vertaisena sinulle, joka elät tai olet elänyt päihdemaailmassa.

Sijaitsemme Hakaniemessä osoitteessa Näkinkuja 4, 00530 Helsinki.

Lisätietoja:

Reetta Pihl
kehittämissuunnittelija
puh. 044 752 3033
reetta.pihl@tukikohta.org

 

Aino Rukkila
kehittämiskoordinaattori
puh. 050 331 5146
aino.rukkila@a-klinikka.fi

 

Serafiina Grefberg
ohjaaja/oppisopimusopiskelija
puh. 040 647 4004

 

Jani Soininen

puh. 040 482 3616

(tavoitettavissa ma ja ke)
jani.soininen@a-klinikka.fi

 

Osis somessa:

Facebook

Instagram

Tukikohta: koristetähti

Palvelut / Päihteitä käyttäville / Osis – vertaisten osallisuutta vahvistamassa

Osis – vertaisten osallisuutta vahvistamassa

Osis on tarkoitettu sinulle, joka elät tai olet elänyt päihdemaailmassa ja olet kiinnostunut vertaisuudesta. Tarjoamme sinulle vertaistoiminnan koulutusta ja mahdollisuuden vertaisena toimimiseen sekä virkistystoimintaa. Pääset osaksi mukavaa yhteisöä, jossa voit viettää aikaa. Voit olla mukana toiminnassamme oman mielenkiintosi ja jaksamisesi mukaan.

Vertaistoiminnan tarkoituksena on auttaa muita päihdemaailmassa eläviä ja ohjata heitä palveluiden ja tuen piiriin. Voit tehdä Osiksessa vertaistyötä joko Osiksen vertaisvuoroissa tai omassa elinpiirissäsi. Osiksen etsivän työn tiimi kiertelee Helsingin Kalliossa ja sen lähiympäristössä. Voit lähteä vertaisena mukaan tiimiimme auttamaan päihteitä käyttäviä ihmisiä, esimerkiksi ohjaamaan heitä palveluihin ja Osiksen toimintaan.

Osiksen tiloissa Helsingin Hakaniemessä järjestetään viikoittain ryhmä- ja kahvilatoimintaa:

Tsemppis-kahvila on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12–15. Tsemppiksessä saat tukea asioiden hoitamiseen ja oman elämäntilanteen selkiyttämiseen. Voit juoda kupposen kuumaa ja lukea päivän lehdet. Kahvilassa on käytössä tietokone, tulostin sekä puhelin asiointikäyttöön. Halutessasi voit varata yksilöajan työntekijälle, jolloin voimme tukea ja opastaa sinua esimerkiksi toimeentuloon ja asumiseen liittyvien asioiden hoidossa. Voit tehdä Tsemppiksessä myös vertaisvuoroja. Keskiviikkoisin klo 13-14 Tsemppiksessä kokoontuu akupunktioryhmä.

Teema-kahvila kokoontuu torstaisin klo 12–15. Ryhmä on tarkoitettu päihdemaailmassa toimiville vertaisille. Ryhmässä saat työkaluja vertaisena toimimiseen. Voit jakaa kokemuksiasi ja virkistäytyä mukavassa porukassa. Vertaisryhmässä saat työkaluja vertaisena toimimiseen ja kuulut Osiksen porukkaan.  Tutustu Teema-kahvilan kevään 2023 ohjelmaan.

Osiksessa yhteistyökumppaneina toimivat A-klinikkasäätiö ja Tukikohta ry.

Asiakaskokemus

"Osis on ollut vuosien varrella merkittävä osa ja apu arjessa selviytymisessä."