Teenagers hanging out together

Osis lyhyesti:

Vertaisten osallisuutta vahvistavaa toimintaa.

Näkinkuja 4, 00530 Helsinki

Lisätietoja:

Hede Kumpulainen
kehittämissuunnittelija
puh. 044 752 3033
hede.kumpulainen@tukikohta.org

Aino Rukkila
kehittämiskoordinaattori
puh. 050 331 5146
aino.rukkila@a-klinikka.fi

Kati Savolainen
kehittämissuunnittelija
puh. 040 167 6209
kati.savolainen@a-klinikka.fi

Jemina Ahmakari
ohjaaja
puh. 050 576 7576
jemina.ahmakari@a-klinikka.fi

Osis somessa:

Facebook

Instagram

Tukikohta: koristetähti

Palvelut / Päihteitä käyttäville / Osis – vertaisten osallisuutta vahvistamassa

Osis – vertaisten osallisuutta vahvistamassa

Osis on tarkoitettu sinulle, joka elät tai olet elänyt päihdemaailmassa ja olet kiinnostunut vertaisuudesta. Tarjoamme sinulle vertaistoiminnan koulutusta ja mahdollisuuden vertaisena toimimiseen sekä virkistystoimintaa. Pääset osaksi mukavaa yhteisöä, jossa voit viettää aikaa. Voit olla mukana toiminnassamme oman mielenkiintosi ja jaksamisesi mukaan. 

Vertaistoiminnan tarkoituksena on auttaa muita päihdemaailmassa eläviä ja ohjata heitä palveluiden ja tuen piiriin. Voit tehdä Osiksessa vertaistyötä joko Osiksen vertaisvuoroissa tai omassa elinpiirissäsi. Osiksen etsivän työn tiimi kiertelee Helsingin Kalliossa ja sen lähiympäristössä. Voit lähteä vertaisena mukaan tiimiimme auttamaan päihteitä käyttäviä ihmisiä, esimerkiksi ohjaamaan heitä palveluihin ja Osiksen toimintaan.

Osiksen tiloissa Helsingin Hakaniemessä järjestetään viikoittain ryhmä- ja kahvilatoimintaa: 

Tsemppis-kahvila on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12-15. Tsemppiksessä saat tukea asioiden hoitamiseen ja oman elämäntilanteen selkiyttämiseen. Voit juoda kupposen kuumaa ja lukea päivän lehdet. Kahvilassa on käytössä tietokone, tulostin sekä puhelin asiointikäyttöön. Halutessasi voit varata yksilöajan työntekijälle, jolloin voimme tukea ja opastaa sinua esimerkiksi toimeentuloon ja asumiseen liittyvien asioiden hoidossa. Voit tehdä Tsemppiksessä myös vertaisvuoroja. Keskiviikkoisin klo 13-14 Tsemppiksessä kokoontuu akupunktioryhmä. 

Tsemppis-kahvilan syksyn 2021 esitteen löydät täältä.

Verto-tiimi kokoontuu parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 12-15. Ryhmä on tarkoitettu päihdemaailmassa toimiville vertaisille. Ryhmässä saat työkaluja vertaisena toimimiseen. Voit jakaa kokemuksiasi ja virkistäytyä mukavassa porukassa.

Verynais-ryhmä kokoontuu parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 12-15. Ryhmä on suunnattu naisvertaisille. Ryhmässä saat vertaistukea, ja pääset keskustelemaan naiseuteen ja päihteisiin liittyvistä asioista. Tarjolla on syötävää ja hemmottelua. 

Osiksessa tehdään aktiivisesti vaikuttamis- ja kouluttamistyötä vertaistoiminnasta, vertaisten ja ammattilaisten yhteistyöstä sekä haittoja vähentävästä päihdetyöstä. Pyydä meitä rohkeasti kouluttamaan tai luennoimaan, mikäli kiinnostuit!

Luethan myös Elämä vastassa -blogia, jossa kerromme ajatuksiamme haittoja vähentävästä päihdetyöstä, vertaistoiminnasta ja päihdemaailmasta osoitteessa elamavastassa.fi. Blogia ylläpidämme yhteistyössä Tampereella toimivan A-klinikkasäätiön Völjy-toiminnan kanssa.

Osiksessa yhteistyökumppaneina toimivat A-klinikkasäätiö ja Tukikohta ry.

Asiakaskokemus

"Osis on ollut vuosien varrella merkittävä osa ja apu arjessa selviytymisessä."