abstract-art-artistic-blur-290617

Läheisten tuki- ja neuvontapalvelut lyhyesti:

Tukea ja neuvontaa päihteitä käyttävien ja päihdekuntoutujien läheisille.

Lisätietoja:

Marja Oivo
läheistyöntekijä
puh. 044 767 5940
marja.oivo@tukikohta.org

Tukikohta: koristetähti

Palvelut / Läheisille / Läheisten tuki- ja neuvontapalvelut

Läheisten tuki- ja neuvontapalvelut

Oletko päihteitä käyttävän äiti, isä, puoliso, aikuinen lapsi, sisarus tai ystävä? Askarruttaako läheisen päihteiden käyttö mieltäsi? Määrittääkö läheisesi päihdeongelma sinun elämääsi? Milloin viimeksi iloitsit elämästä tai olit toiveikas? Millaisia haaveita, toiveita ja tavoitteita sinulla on oman tulevaisuutesi suhteen?

Läheisten tuki- ja neuvontapalveluiden tavoitteena on läheisten voimavarojen ja jaksamisen vahvistuminen. Tarjoamme sinulle yksilöllistä keskustelutukea ja neuvontaa puhelimitse sekä kasvotusten. Lisäksi järjestämme läheisryhmiä.

Matkalla muutokseen -läheisryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä, jossa työskennellään keskustellen ja toiminnallisia menetelmiä hyödyntäen. Olet lämpimästi tervetullut ryhmään, jos sinulla on huoli läheisesi päihteiden käytöstä, kaipaat tukea ja olet valmis sitoutumaan ryhmään ja oman hyvinvointisi vahvistamiseen. Ryhmässä sivutaan päihteitä käyttävän läheisesi tilannetta, mutta sinä olet ryhmässä pääosassa. Työskentelyssä edetään tavoitteellisesti vertaistukea hyödyntäen, toisten näkökulmista ja elämänkokemuksista oppien. Ryhmäprosessi on luottamuksellinen. Ryhmä on suljettu ja osallistujat valitaan alkuhaastattelun perusteella. Mukaan mahtuu enintään 8 osallistujaa.

Läheistyöntekijä on pääsääntöisesti tavoitettavissa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-17. Työntekijän ollessa varattu tai pois paikalta, voit jättää viestin. Emme suosittele sähköpostin käyttöä arkaluontoisissa asioissa, mutta halutessasi voit jättää sähköpostitse yhteydenottopyynnön.

Tuki- ja neuvontapalvelut ovat maksuttomia.

Älä jää yksin, ota rohkeasti yhteyttä! Toivoa on aina.

Asiakaskokemus

"Koen saavani läheisryhmästä joka kerralla voimaa ja helpotusta."