abstract-art-artistic-blur-290617

Läheisten tuki- ja neuvontapalvelut lyhyesti:

Tukea ja neuvontaa päihteitä käyttävien ja päihdekuntoutujien läheisille.

Sijaitsemme Itä-Pasilassa osoitteessa Opastinsilta 8 D, 00520 Helsinki.

Lisätietoja:

Marja Oivo

läheistyöntekijä

puh. 044 767 5940

(ma klo 13–17 ja to klo 12–16)

sähköposti: marja.oivo@tukikohta.org

Emme suosittele sähköpostin käyttöä arkaluontoisissa asioissa, mutta halutessasi voit jättää sähköpostitse yhteydenottopyynnön.

 

 

 

 

Tukikohta: koristetähti

Palvelut / Läheisille / Läheisten tuki- ja neuvontapalvelut

Läheisten tuki- ja neuvontapalvelut

Valitettavasti emme pysty ottamaan tällä hetkellä uusia asiakkaita, koska kaikki asiakaspaikkamme ovat täynnä. Pahoittelemme tilannetta. Muiden tahojen tarjoamista tuki- ja neuvontapalveluista läheisille voit lukea täältä.

Oletko päihteitä käyttävän vanhempi, puoliso, aikuinen lapsi, sisarus, ystävä tai muu läheinen? Askarruttaako läheisen päihteiden käyttö mieltäsi? Määrittääkö läheisesi päihdeongelma elämääsi? Milloin viimeksi iloitsit elämästä tai olit toiveikas? Millaisia haaveita, toiveita ja tavoitteita sinulla on oman tulevaisuutesi suhteen?

Mikään kysymys tai mieltä askarruttava asia ei ole liian pieni syy ottaa yhteyttä läheistyöntekijäämme. Tarjoamme sinulle yksilöllistä keskustelutukea ja neuvontaa puhelimitse sekä kasvotusten. Lisäksi järjestämme läheisryhmiä. Läheisten tuki- ja neuvontapalveluiden tavoitteena on voimavarojen ja jaksamisen vahvistuminen.

Läheisryhmä

Matkalla muutokseen -läheisryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä, jossa työskennellään keskustellen ja toiminnallisia menetelmiä hyödyntäen. Olet lämpimästi tervetullut ryhmään, jos sinulla on huoli läheisesi päihteiden käytöstä, kaipaat tukea ja olet valmis sitoutumaan ryhmään ja oman hyvinvointisi vahvistamiseen.

Ryhmässä sivutaan päihteitä käyttävän läheisesi tilannetta, mutta sinä olet ryhmässä pääosassa. Työskentelyssä edetään tavoitteellisesti vertaistukea hyödyntäen, toisten näkökulmista ja elämänkokemuksista oppien. Ryhmäprosessi on luottamuksellinen.

Ryhmä on suljettu ja osallistujat valitaan alkuhaastattelun perusteella. Mukaan mahtuu enintään 8 osallistujaa.

 

Asiakaskokemus

"Koen saavani läheisryhmästä joka kerralla voimaa ja helpotusta."