abstract-art-artistic-blur-290617

Läheisten tuki- ja neuvontapalvelut lyhyesti:

Tukea ja neuvontaa päihteitä käyttävien ja päihdekuntoutujien läheisille.

Sijaitsemme Itä-Pasilassa osoitteessa Opastinsilta 8 D, 00520 Helsinki.

 

Lisätietoja:

Heidi Koponen
läheistyöntekijä
p. 044 716 5027
heidi.koponen@tukikohta.org

Marja Oivo
läheistyön kehittäjä, läheistyöntekijä
p. 044 767 5940
marja.oivo@tukikohta.org

 

Jos et tavoita läheistyöntekijää puhelimella, voit jättää yhteystiedoillasi varustetun soittopyynnön. Pyrimme vastaamaan soittopyyntöihin muutaman päivän sisällä.

Emme suosittele sähköpostin käyttöä arkaluontoisissa asioissa, mutta sen välityksellä voit halutessasi jättää yhteydenottopyynnön.

 

Tukikohta: koristetähti

Palvelut / Läheisille / Läheisten tuki- ja neuvontapalvelut

Läheisten tuki- ja neuvontapalvelut

Oletko päihteitä käyttävän vanhempi, puoliso, aikuinen lapsi, sisarus, ystävä tai muu läheinen? Askarruttaako läheisen päihteiden käyttö mieltäsi? Määrittääkö läheisesi päihdeongelma elämääsi? Milloin viimeksi iloitsit elämästä tai olit toiveikas? Millaisia haaveita, toiveita ja tavoitteita sinulla on oman tulevaisuutesi suhteen?

Mikään kysymys tai mieltä askarruttava asia ei ole liian pieni syy ottaa yhteyttä läheistyöntekijäämme. Tarjoamme sinulle yksilöllistä keskustelutukea ja neuvontaa puhelimitse sekä kasvotusten Helsingin Itä-Pasilassa. Lisäksi järjestämme läheisryhmiä. Läheisten tuki- ja neuvontapalveluiden tavoitteena on voimavarojen ja jaksamisen vahvistuminen.

Läheisryhmä

Matkalla muutokseen -läheisryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä, jossa työskennellään keskustellen ja toiminnallisia menetelmiä hyödyntäen. Olet lämpimästi tervetullut ryhmään, jos sinulla on huoli läheisesi päihteiden käytöstä, kaipaat tukea ja olet valmis sitoutumaan ryhmään ja oman hyvinvointisi vahvistamiseen. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa 10 viikon ajan.

Ryhmässä sivutaan päihteitä käyttävän läheisesi tilannetta, mutta sinä olet ryhmässä pääosassa. Työskentelyssä edetään tavoitteellisesti vertaistukea hyödyntäen, toisten näkökulmista ja elämänkokemuksista oppien. Ryhmäprosessi on luottamuksellinen.

Syksyn 2023 Matkalla muutokseen -ryhmä kokoontuu 3.10.–5.12. klo 17–19.30. Ryhmä on täynnä.

Matkalla muutokseen -ryhmä ovat suljettuja, ja osallistujat valitaan alkuhaastattelun perusteella. Mukaan mahtuu enintään 8 osallistujaa. Aloitamme haastattelut kevään 2024 ryhmään marraskuussa viikolla 45. Jos olet kiinnostunut ryhmästä, ota yhteyttä ryhmää ohjaaviin läheistyöntekijöihin:

Marja Oivo: p. 044 767 5940, marja.oivo@tukikohta.org

Heidi Koponen: p. 044 716 5027, heidi.koponen@tukikohta.org

Jos otat yhteyttä puhelimitse mutta soittoosi ei vastata, voit jättää yhteystiedoillasi varustetun soittopyynnön.

Asiakaskokemus

"Koen saavani läheisryhmästä joka kerralla voimaa ja helpotusta."