group-of-people-huddling-up-1198171

Elämäntaitoryhmä lyhyesti:

Avointa ryhmätoimintaa noin 18–35-vuotiaille päihteitä käyttäville.

Sijaitsemme Itä-Pasilassa osoitteessa Opastinsilta 8 (katutaso), 00520 Helsinki

 

Lisätietoja:

Juhani Vihervä
ohjaaja
puh. 044 977 9102
juhani.viherva@tukikohta.org

Lotta Hopia
ohjaaja
puh. 044 979 1762
lotta.hopia@tukikohta.org

 

 

Tukikohta: koristetähti

Palvelut / Päihteitä käyttäville / Elämäntaitoryhmä

Elämäntaitoryhmä

Elämäntaitoryhmässä saat tukea arkeen ja voit keskustella avoimesti päihteiden käytöstäsi ilman tuomitsemista. Sinä itse asetat tavoitteesi, joihin saat ryhmässä tukea. Ryhmä on suunnattu 18–35-vuotiaille, ja se kokoontuu kaksi kertaa viikossa.

Ryhmässä pohditaan muun muassa arjen haasteita, omaa itseä ja ihmissuhteita sekä turvallisempaa päihteiden käyttöä. Lisäksi virkistäydytään ja rentoudutaan yhdessä. Halutessasi voit saada myös yksilöllistä tukea ja palveluohjausta. Toiminnan tavoitteena on, että saat välineitä oman hyvinvoinnin vahvistamiseen ja itsestä huolta pitämiseen.

Osallistuminen ei edellytä päihteettömyyttä tai pyrkimystä siihen. Ryhmä on avoin, eli mukaan voit tulla silloin, kun itse haluat. Pääset vaikuttamaan ryhmän sisältöihin sekä toimintapäiviin. Ryhmässä on aina tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Elämäntaitoryhmään osallistuminen on maksutonta.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Elämäntaitoryhmän esite ladattavissa pdf-muodossa täältä.

Asiakaskokemus

"Elämäntaitoryhmässä tapasin ihmisiä, jotka olivat samassa tilanteessa kuin minä. Sain tukea sekä tietoa muun muassa päihteistä ja siitä, miten toimia erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Pystyin vaikuttamaan ryhmässä käsiteltäviin asioihin ja sain suunnitella toimintapäiviä yhdessä ryhmäläisten kanssa. Toimintapäivinä pääsin kokeilemaan monia uusia juttuja. Ryhmässä sain puhua avoimesti ilman pelkoa tuomitsemisesta. Elämäntaitoryhmä poikkeaa muista ryhmistä siten, ettei siellä vaadita täyttä päihteettömyyttä. Tämän vuoksi en jäänyt systeemissä väliinputoajaksi."