person-pouring-liquid-into-brown-ceramic-cup-814264

Avoimet ovet lyhyesti:

Kohtaamispaikka päihteitä käyttäville

Maanantaisin & keskiviikkoisin klo 12-15.30

Opastin-asiakastila, Opastinsilta 8 (katutaso), 00520 Helsinki

Lisätietoja:

Anne Puonti
toimintavastaava
puh. 040 043 5346
anne.puonti@tukikohta.org

Jenni Raita
palveluohjaaja
puh. 044 590 7134
jenni.raita@tukikohta.org

Tukikohta: koristetähti

Palvelut / Päihteitä käyttäville / Avoimet ovet

Avoimet ovet -kohtaamispaikka

Avoimet ovet on kahdesti viikossa auki oleva kohtaamispaikka päihteitä käyttäville. Avoimissa ovissa voit asioida anonyymisti ilman ajanvarausta tai lähetettä. Toiminnan tavoitteena on tarjota kävijöille osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksia. 

Kohtaamispaikassa sinun on mahdollista pysähtyä, tulla kuulluksi, kysyä neuvoa sekä saada ammatillista apua ja vertaistukea. Voit käyttää tietokonetta, lukea päivän lehdet, pelata biljardia ja osallistua työpajatoimintaan. Saat halutessasi apua myös virkapuheluiden soittamiseen. Jos tarvitset lisätukea asioiden hoitoon, voit varata ajan palveluohjaajalta. Lue lisää palveluohjauksesta täältä.

Maanantaisin kohtaamispaikassa on tarjolla aamiainen ja keskiviikkoisin lämmin ruoka. Kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 14 järjestetään kaikille avoin yhteisökokous, jossa suunnitellaan kuukauden ruokalistaa sekä vapaa-ajan toimintoja. Yhteisökokoukseen osallistumalla voit kehittää Opastin-asiakastilan toimintaa. Kerran kuussa Avoimissa ovissa vierailee Helsingin kaupungin Aikuissosiaalityö ja Asumisen tuki, joilta saat apua toimeentuloon ja asumiseen liittyvissä asioissa.

Avoimien ovien toiminta on maksutonta.

Lämpimästi tervetuloa!