person-pouring-liquid-into-brown-ceramic-cup-814264

Avoimet ovet lyhyesti:

Kohtaamispaikka, jonka toiminta on suunnattu päihteitä käyttäville.

Sijaitsemme Itä-Pasilassa osoitteessa Opastinsilta 8 (katutaso), 00520 Helsinki.

Avoinna maanantaisin & keskiviikkoisin klo 12–15.30.

 

Lisätietoja:

Anne Puonti
toimintavastaava
puh. 040 043 5346
anne.puonti@tukikohta.org

Heidi Härkönen
palveluohjaaja
puh. 044 491 5705
heidi.harkonen@tukikohta.org

 

Tukikohta: koristetähti

Palvelut / Päihteitä käyttäville / Avoimet ovet

Avoimet ovet -kohtaamispaikka

Avoimet ovet on matalan kynnyksen kohtaamispaikka päihteitä käyttäville. Kohtaamispaikassa sinun on mahdollista pysähtyä, tulla kuulluksi, kysyä neuvoa sekä saada ammatillista apua ja vertaistukea mieltäsi askarruttaviin asioihin. Voit käyttää tietokonetta, lukea päivän lehdet, pelata biljardia ja osallistua työpajatoimintaan.

Saat halutessasi apua viranomaispuheluiden soittamiseen tai muiden viranomaisasioiden hoitamiseen. Tarvittaessa voit varata ajan palveluohjaajalta, joka voi tarjota tukevampaa rinnalla kulkemista tarvitsemissasi asioissa. Lue lisää palveluohjauksesta täältä.

Maanantaisin kohtaamispaikassa on tarjolla välipalaa ja keskiviikkoisin lämmin ruoka.

Kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 14 järjestetään kaikille avoin yhteisövartti, jossa suunnitellaan kuukauden ruokalistaa sekä kävijöille suunnattua vapaa-ajan toimintaa. Yhteisökokoukseen osallistumalla voit kehittää kohtaamispaikan toimintaa. Kerran kuussa Avoimissa ovissa vierailee Helsingin kaupungin aikuissosiaalityö ja asumisen tuki, joilta saat apua toimeentuloon ja asumiseen liittyvissä asioissa.

Avoimien ovien toiminta on maksutonta ja anonyymiä. Emme edellytä kävijöiltä päihteettömyyttä. Toiminnan tavoitteena on tarjota osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksia.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Avoimet ovet -kohtaamispaikan ja palveluohjauksen esite ladattavissa pdf-muodossa täältä.