Tarjoamme matalan kynnyksen päihdepalveluita, päihdekuntoutusta ja läheisten tukipalveluita.

Tältä sivulta löydät tietoa päihteitä käyttäville, päihdekuntoutujille ja läheisille suunnatuista palveluistamme ja toiminnoistamme.

Tarjoamme seuraavia palveluja

Päihteitä käyttäville

person-pouring-liquid-into-brown-ceramic-cup-814264

Avoimet ovet-kohtaamispaikka

Kohtaamispaikka päihteitä käyttäville. Avoinna maanantaisin klo 12-15:30 ja keskiviikkoisin klo 12-15.30. Kohtaamispaikan löydät Tukikohdan Opastin-asiakastilasta osoitteessa Opastinsilta 8 (katutaso), Helsinki

People using and looking at mockup laptop computer on wooden table together

Palveluohjaus

Apua ja tukea asioidesi hoitoon sekä elämäntilanteesi jäsentämiseen. Palveluohjausta toteutetaan etäyhteyksien välityksellä sekä Opastin-asiakastilassa osoitteessa Opastinsilta 8 (katutaso), Helsinki.

group-of-people-huddling-up-1198171

Elämäntaitoryhmä

Avointa ryhmätoimintaa noin 18-35 -vuotiaille päihteitä käyttäville. Ryhmä kokoontuu Opastin-asiakastilassa osoitteessa Opastinsilta 8 (katutaso), Helsinki.

pexels-karolina-grabowska-4219213

Kynnyksetön työtoiminta

Mielekästä puuhaa ja tekemistä päiviisi oman tuntosi ja kuntosi mukaan. Opastinsilta 8 (katutaso), Helsinki.

selective-focus-photo-of-leaves-1929570

SATU – tukea ja palveluohjausta sairaalaympäristössä

Tukitoimintaa ja palveluohjausta päihteitä käyttäville ja psyykkisesti oireileville. Tukea sairaalahoidon rinnalle sekä sairaalahoidon jälkeiseen arkeesi. Teemme työtä myös päihdepolklinikoiden asiakkaiden kanssa.

Teenagers hanging out together

Osis – vertaisten osallisuutta vahvistamassa

Vertaisten osallisuutta vahvistavaa toimintaa. Osis tarjoaa sinulle koulutusta, virkistystoimintaa ja mahdollisuuden vertaisena toimimiseen. Osiksen tilat löydät osoitteesta Näkinkuja 4, Helsinki.

Tukiverkko-hanke_kuva verkkosivuille_

Tukiverkko-hanke

Palveluohjausta ja sosiaalineuvontaa Tor-verkossa asioiville päihteitä käyttäville ihmisille. Tukea erilaisiin elämäntilanteen haasteisiin. Voit halutessasi asioida anonyymisti.

Etsivä löytää_kuva1

Etsivä löytää -hanke

Kohtaamme päihteitä käyttäviä ja avun tarpeessa olevia heidän omassa elinympäristössään. Tarjoamme tukea erityisesti heille, jotka ovat palveluiden ulkopuolella tai eivät ole tulleet niissä autetuiksi.

Päihdekuntoutujille

ptr

Jälkipolku-kuntoutusohjelma

Avohoidollinen kuntoutusohjelma yli 18-vuotiaille päihdeongelmasta toipuville ja korvaushoidossa oleville, oheiskäytöstä eroon pyrkiville. Voit hakeutua kuntoutusohjelmaan oman kunnan maksusitoumuksella tai voit maksaa kuntoutuksen myös itse. Kuntoutuksen tilat löydät osoitteesta Helsinginkatu 30 (käynti Kirstinkadun puolelta), Helsinki.

Kuva5_Kirves

Väylä-ryhmä

Mielekästä tekemistä ja tukea päihteettömyyden alkuvaiheeseen. Ryhmä kokoontuu osoitteessa Opastinsilta 8 D (5. kerros), Helsinki.

Female legs wearing jeans and white sneakers.

Suunta – kohti työ- ja opiskeluelämää

Työelämävalmiuksia, toimintakykyä ja arjenhallintaa vahvistavaa kurssitoimintaa päihdekuntoutujille. Ryhmä kokoontuu osoitteessa Opastinsilta 8 D (5. kerros), Helsinki.

Läheisille

abstract-art-artistic-blur-290617

Läheisten tuki- ja neuvontapalvelut

Tukea ja neuvontaa päihteitä käyttävien ja päihdekuntoutujien läheisille.