Palvelut

Tarjoamme matalan kynnyksen päihdepalveluita, päihdekuntoutusta ja läheisten tukipalveluita pääkaupunkiseudulla. Toimintamme on pääosin maksutonta, vain Jälkipolku-kuntoutusohjelmaan tarvitset oman kuntasi tai hyvinvointialueesi maksusitoumuksen.

Lue lisää palveluistamme ja ota rohkeasti yhteyttä! Tukikohdan monipuolinen palvelukokonaisuus löytyy tiivistetysti palvelukuvauksestamme. Alta löydät tarkemmat tiedot jokaisesta palvelustamme.

Tarjoamme seuraavia palveluja

Päihteitä käyttäville

person-pouring-liquid-into-brown-ceramic-cup-814264

Avoimet ovet-kohtaamispaikka

Kohtaamispaikka päihteitä käyttäville. Avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12-15.30 Itä-Pasilassa, Helsingissä. Tarjolla kahvia & teetä sekä syötävää. Lämpimästi tervetuloa!

People using and looking at mockup laptop computer on wooden table together

Palveluohjaus

Keskusteluapua ja tukea asioiden hoitamiseen sinulle, joka käytät päihteitä. Ota rohkeasti yhteyttä!

group-of-people-huddling-up-1198171

Elämäntaitoryhmä

Avointa ryhmätoimintaa noin 18-35 -vuotiaille päihteitä käyttäville. Ryhmässä pohditaan muun muassa arjen haasteita, omaa itseä ja ihmissuhteita sekä turvallisempaa päihteiden käyttöä. Tule mukaan!

pexels-karolina-grabowska-4219213

Kynnyksetön työtoiminta

Mielekästä puuhaa ja tekemistä päiviin sinulle, joka käytät päihteitä. Meillä pääset tekemään erilaisia työtehtäviä oman mielenkiinnon ja jaksamisen mukaan. Ota rohkeasti yhteyttä!

selective-focus-photo-of-leaves-1929570

SATU – tukea ja palveluohjausta sairaalaympäristössä

Vertaistukea, keskusteluapua ja palveluohjausta sairaalahoidon rinnalle sekä sairaalajakson jälkeiseen arkeesi sinulle, joka käytät päihteitä. Koulutusta päihdeasioista sairaaloiden henkilökunnalle. Lue lisää!

Teenagers hanging out together

Osis – vertaisten osallisuutta vahvistamassa

Osis tarjoaa koulutusta, virkistystoimintaa ja mahdollisuuksia vertaisena toimimiseen sinulle, joka käytät päihteitä. Sijaitsemme Hakaniemessä. Tervetuloa mukaan!

Tukiverkko-hanke_kuva verkkosivuille_

Tukiverkko

Palveluohjausta ja sosiaalineuvontaa Tor-verkossa asioiville päihteitä käyttäville ihmisille. Tukea erilaisiin elämäntilanteen haasteisiin. Voit halutessasi asioida anonyymisti. Lue lisää!

Etsivä löytää_kuva1

Etsivä löytää -hanke

Teemme etsivää päihdetyötä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Tarjoamme tukea erityisesti sinulle, joka et ole palveluiden piirissä tai et ole saanut niistä tarvitsemaasi apua. Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Ovi on auki ja viereisessä ikkunassa lukee Tukikohta ry.

Nuorten tukikohta -hanke

Nuorten tukikohta on matalan kynnyksen kohtaamispaikka 18–25-vuotiaille päihteitä käyttäville nuorille. Toiminnan tavoitteena nuorten arjen hyvinvoinnin vahvistuminen tiedon ja tuen avulla.

Päihdekuntoutujille

ptr

Jälkipolku-kuntoutusohjelma

Avohoidollinen kuntoutusohjelma yli 18-vuotiaille päihdeongelmasta toipuville ja korvaushoidossa oleville, oheiskäytöstä eroon pyrkiville. Sijaitsemme Kalliossa, Helsingissä. Lue lisää!

Kuva5_Kirves

Väylä-ryhmä

Mielekästä tekemistä ja tukea päihteettömyyden alkuvaiheeseen. Ryhmä kokoontuu Itä-Pasilassa, Helsingissä. Lue lisää!

Female legs wearing jeans and white sneakers.

Suunta – kohti työ- ja opiskeluelämää

Työelämävalmiuksia, toimintakykyä ja arjenhallintaa vahvistavaa kurssitoimintaa päihdekuntoutujille. Ryhmä kokoontuu Itä-Pasilassa, Helsingissä. Tervetuloa mukaan!

Läheisille

abstract-art-artistic-blur-290617

Läheisten tuki- ja neuvontapalvelut

Tukea ja neuvontaa päihteitä käyttävien ja päihdekuntoutujien läheisille. Älä jää yksin, ota rohkeasti yhteyttä! Toivoa on aina.