Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuuksia järjestetään ympäri maata syksyisin pyhäinpäivän tienoilla. Kauniissa tapahtumassa muistetaan vuoden aikana huumeiden käytön seurauksena menehtyneitä ja sytytetään kynttilät heidän muistolleen. Muistotilaisuuksia järjestetään etenkin suuremmissa kaupungeissa, mutta moni paikkakunta on vielä ilman omaa tilaisuutta. Järjestäjinä eri paikkakunnilla on ollut esimerkiksi päihdetyötä tekeviä järjestöjä, julkisen puolen toimijoita ja seurakuntia.

Muistotilaisuus on monelle ainoa mahdollisuus surra läheistään yhdessä muiden, saman lähipiirissään kokeneiden kanssa. Päihdekuolema on edelleen tabu suomalaisessa yhteiskunnassa ja suru on usein hyvin vaiettua, sillä arkaan aiheeseen liittyy perheissä valtavasti häpeää ja muita vaikeita tunteita.

Tule mukaan järjestämään tilaisuus omalla paikkakunnallasi! Murretaan yhdessä aiheeseen liittyvää häpeää ja tarjotaan mahdollisimman monelle menetyksen kokeneelle läheiselle paikka, missä suru saa tulla näkyväksi.

Mikäli kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä! Saat meiltä Helsingin muistotilaisuuden järjestäjiltä tukea ja materiaaleja tilaisuuden järjestämiseksi omalla paikkakunnallasi.

Tarjoamme järjestäjille:

  • neuvoja alkuun pääsemiseksi ja ohjeita tilaisuuden järjestämiseen
  • valmiin, muokattavan ohjelmarungon
  • valmiit kutsu- ja julistepohjat tiedottamista varten
  • valmiin, muokattavan käsiohjelmalehtisen

Halutessaan paikkakuntasi toimijat voivat myös tulla mukaan allekirjoittamaan yhteistä julkilausumaa, joka julkaistaan marraskuun alussa Helsingin muistotilaisuuden alla.

Annamme mielellämme lisätietoja ja vastaamme kysymyksiin! Ota yhteyttä muistotilaisuus@tukikohta.org tai puh. 045 133 7456. Yhteydenotto ei vielä sido mihinkään ja jos omalla paikkakunnallasi päätetään lähteä toteuttamaan tilaisuutta, teillä on vapaat kädet tehdä siitä omannäköinen.

Tietoa sivustolla käytettävistä evästeistä