Matkalla muutokseen – läheisryhmä päihteitä käyttävien läheisille

Oletko päihteitä käyttävän äiti, isä, puoliso, aikuinen lapsi, sisarus tai ystävä? Määrittääkö läheisesi päihdeongelma sinun elämääsi? Milloin viimeksi iloitsit elämästä tai olit toiveikas? Millaisia haaveita, toiveita ja tavoitteita sinulla on oman tulevaisuuden suhteen? Jos kaipaat  välineitä oman jaksamisesi tueksi, tule yhdessä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa työskentelemään vertaisryhmässä. Yhteisellä “muutosmatkalla” tutkitaan, miten voit vahvistaa hyvinvointiasi ja suuntautua kohti oman elämäsi tavoitteita.

Matkalla muutokseen -ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä, jossa työskennellään keskustellen ja toiminnallisia menetelmiä hyödyntäen. Olet lämpimästi tervetullut ryhmään, jos sinulla on huoli läheisesi päihteiden käytöstä, kaipaat tukea ja olet valmis sitoutumaan ryhmään ja oman hyvinvointisi vahvistamiseen.

Ryhmän tavoitteena on lisätä yksilöllisiä voimavarojasi,vahvistaa toiveikkuutta elämässäsi sekä oppia itsestäsi jotain uutta, jotta jaksaisit paremmin ja pystyisit pitämään huolta myös itsestäsi. Ryhmässä sivutaan päihteitä käyttävän läheisesi tilannetta, mutta sinä olet ryhmässä pääosassa. Työskentelyssä edetään tavoitteellisesti vertaistukea hyödyntäen, toisten näkökulmista ja elämänkokemuksista oppien. Ryhmäprosessi on luottamuksellinen. Osallistuminen on maksutonta.

Matkalla muutokseen -ryhmä on suljettu ja osallistujat valitaan alkuhaastattelun perusteella.  Mukaan mahtuu enintään 8 osallistujaa. Alkuhaastattelut käynnistyvät elokuussa viikolla 32.

Läheisryhmä kokoontuu syksyllä 2019 torstaisin klo 17.00 – 19.30 Helsingin Itä-Pasilassa osoitteessa Opastinsilta 8 D, 5.krs. Ryhmä alkaa to 26.9., viimeinen tapaaminen on 12.12. Syksyn läheisryhmä on täynnä. Mikäli et ehtinyt ryhmään mukaan, voit kuitenkin olla syksyn aikana yhteydessä läheistyöntekijään ja saada tukea ja neuvontaa elämäntilanteeseesi. Seuraava läheisryhmä on käynnistymässä keväällä 2020.

Läheistyöntekijä on tavoitettavissa pääsääntöisesti tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin, mutta päivät saattavat vaihdella hieman. Työntekijän ollessa pois paikalta voit jättää yhteydenottopyynnön, niin työntekijä on sinuun yhteydessä.

Läheisryhmä lyhyesti

Vertaistuellinen ja terapeuttinen suljettu ryhmä päihteitä käyttävien läheisille järjestetään kevät- ja syyskaudella.

Ryhmä kokoontuu osoitteessa Opastinsilta 8 D.

 

Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Marja Oivo
läheistyöntekijä
puh. 044 767 5940
marja.oivo(a)tukikohta.org

Tietoa sivustolla käytettävistä evästeistä