Matkalla muutokseen – läheisryhmä päihteitä käyttävien läheisille

 

Oletko päihteitä käyttävän äiti, isä, puoliso, aikuinen lapsi, sisarus tai ystävä? Määrittääkö läheisesi päihdeongelma sinun elämääsi? Milloin viimeksi iloitsit elämästä tai olit toiveikas? Millaisia haaveita, toiveita ja tavoitteita sinulla on oman tulevaisuuden suhteen? Jos kaipaat välineitä oman jaksamisesi tueksi, tule yhdessä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa työskentelemään vertaisryhmässä. Yhteisellä “muutosmatkalla” tutkitaan, miten voit vahvistaa hyvinvointiasi ja suuntautua kohti oman elämäsi tavoitteita.

Matkalla muutokseen -ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä, jossa työskennellään keskustellen ja toiminnallisia menetelmiä hyödyntäen. Olet lämpimästi tervetullut ryhmään, jos sinulla on huoli läheisesi päihteiden käytöstä, kaipaat tukea ja olet valmis sitoutumaan ryhmään ja oman hyvinvointisi vahvistamiseen.

Ryhmän tavoitteena on lisätä yksilöllisiä voimavarojasi, vahvistaa toiveikkuutta elämässäsi sekä oppia itsestäsi jotain uutta, jotta jaksaisit paremmin ja pystyisit pitämään huolta myös itsestäsi. Ryhmässä sivutaan päihteitä käyttävän läheisesi tilannetta, mutta sinä olet ryhmässä pääosassa. Työskentelyssä edetään tavoitteellisesti vertaistukea hyödyntäen, toisten näkökulmista ja elämänkokemuksista oppien. Ryhmäprosessi on luottamuksellinen. Osallistuminen on maksutonta.

Matkalla muutokseen -ryhmä on suljettu ja osallistujat valitaan alkuhaastattelun perusteella. Mukaan mahtuu enintään 8 osallistujaa.

 

Ilmoittautuminen ja tiedustelut:
läheistyöntekijä Marja Oivo, puh. 044 767 5940 / marja.oivo@tukikohta.org

Läheisryhmä lyhyesti

Vertaistuellinen ja terapeuttinen suljettu ryhmä päihteitä käyttävien läheisille järjestetään kevät- ja syyskaudella.

Ryhmä kokoontuu osoitteessa Opastinsilta 8 D.

 

Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Marja Oivo
läheistyöntekijä
puh. 044 767 5940
marja.oivo(a)tukikohta.org

Tietoa sivustolla käytettävistä evästeistä