Elämäntaitoryhmä

Elämäntaitoryhmä on noin 18 – 35 -vuotiaille päihteitä käyttäville suunnattua avointa ryhmätoimintaa, jonka tavoitteena on tukea toimintakykyä ja vahvistaa sosiaalisia valmiuksia. Malli perustuu haittojen vähentämisen ideologiaan, psykososiaaliseen tukeen, vertaistukeen sekä ryhmädynamiikan hyödyntämiseen.

Ryhmässä pohditaan mm. arjen haasteita, omaa itseä ja minäkäsitystä sekä virkistäydytään ja rentoudutaan yhdessä. Mukaan voi tulla silloin, kun itselle sopii. Ryhmäläisillä on myös mahdollisuus palveluohjaukseen ja yksilötyöhön. Keskeistä toiminnassa on herätellä ihmisessä halua pitää itsestään parempaa huolta ja tukea häntä ottamaan pieniä askeleita elämäntilanteensa kohentamiseksi tämän omien tavoitteiden mukaisesti.

Ryhmässä opetellaan vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja ja osallistujia tuetaan omien voimavarojen löytämisessä ja elämäntaitojen oppimisessa. Jos kaipaat pientäkin muutosta elämääsi, ota yhteyttä ohjaajiin! Osallistuminen ei vaadi päihteettömyyttä tai pyrkimystä siihen, riittää että kaipaat jotakin muutosta elämääsi. Sinä itse asetat omat tavoitteesi, joihin saat ryhmästä tukea. Kanssamme voit puhua avoimesti päihteiden käytöstä ilman tuomitsemista tai pelkoa seuraamuksista. Saat halutessasi kokeneilta ryhmän ohjaajilta myös tukea ja neuvoja turvallisempaan käyttöön.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 12-14 osoitteessa Opastinsilta 8 B (liiketilat katutasossa). Lisäksi torstaisin järjestetään virkistäytymistä ja toimintaa. Lisätietoja ryhmästä saat ohjaajilta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä on aina tarjolla kahvia ja pientä purtavaa, tervetuloa!

Elämäntaitoryhmä lyhyesti:

Ryhmätoimintaa päihteitä käyttäville noin 18-35 -vuotiaille.

Tavoitteena vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitojen vahvistaminen, omien voimavarojen löytäminen ja elämäntaitojen oppiminen.

Osoitteessa Opastinsilta 8 B (liiketilat katutasossa).

Lisätietoja:

Juhani Vihervä
ohjaaja
juhani.viherva(a)tukikohta.org
puh. 044 977 9102

Emma Laineenoja
ohjaaja
emma.laineenoja(a)tukikohta.org
puh. 044 979 1762

Kaitsu Sillanpää
avustava ohjaaja
kai.sillanpaa(a)tukikohta.org
puh. 044 956 5386

 

Tietoa sivustolla käytettävistä evästeistä