Elämäntaitoryhmä

Elämäntaitoryhmä on yli 18-vuotiaille päihteitä käyttäville suunnattua ryhmätoimintaa. Elämäntaitoryhmä-työmalli on Tukikohta ry:ssä kehitetty työskentelymalli (ET-malli®), jonka tavoitteena on tukea asiakkaan toimintakykyä ja vahvistaa sosiaalisia valmiuksia ja edistää näin kuntoutumista. Malli perustuu haittojen vähentämisen ideologiaan, psykososiaaliseen kuntoutukseen, vertaistukeen sekä ryhmädynamiikan hyödyntämiseen.

Ryhmätoiminta keskittyy jokaviikkoisiin ryhmäistuntoihin, ohjattuihin vapaa-ajan toimintoihin sekä leireihin, joita järjestetään vähintään 4 kertaa vuodessa. Asiakkaalla on myös mahdollisuus palveluohjaukseen tai yksilötyöhön. Keskeistä ET-toiminnassa on herättää asiakkaassa halu hoitaa itseään ja auttaa häntä sitoutumaan muutosprosessiin.

Ryhmässä asiakas oppii vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja, häntä tuetaan omien voimavarojen löytämisessä ja elämäntaitojen oppimisessa. Ryhmä on ns. täydentyvä ryhmä, joten voit tulla mukaan, jos ryhmässä on tilaa. Jos kaipaat pientäkin muutosta elämääsi, ota yhteyttä ohjaajiin! Osallistuminen ei vaadi päihteettömyyttä tai pyrkimystä siihen, riittää että kaipaat muutosta elämääsi ja olet valmis sitoutumaan ryhmäprosessiin. Ryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin. Ryhmätilat sijaitsevat osoitteessa Mäkelänkatu 4 A. Toimintaan osallistuminen on asiakkaalle maksutonta.

Elämäntaitoryhmän lisäksi tiistaisin Mäkelänkadun ryhmätiloissa klo 12-15- on avoinna ET-kahvila, joka on suunnattu Elämäntaitoryhmän jo käyneille sekä tämänhetkisille ryhmäläisille. Kahvilaan voi tulla juttelemaan ryhmän ohjaajien kanssa ja saamaan vertaistukea muilta ryhmäläisiltä. Mahdollisuus myös saada tarvittaessa palveluohjausta. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa, tervetuloa!

Elämäntaitoryhmä lyhyesti:

Ryhmätoimintaa päihteitä käyttäville yli 18-vuotiaille

Tavoitteena vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitojen vahvistaminen, omien voimavarojen löytäminen ja elämäntaitojen oppiminen.

Ryhmä toimii non-stop -periaatteella. Mukaan voi tulla, jos ryhmässä on tilaa.

Lisätietoja:

Maija Larja
toimintavastaava
maija.larja(a)tukikohta.org
puh. 044 705 5570

Eeva Niemi
ohjaaja
eeva.niemi(a)tukikohta.org
puh. 044 977 9102