Vertaisuudesta voimaa: Osiksen 10-vuotiswebinaari
Osis viettää 10-vuotisjuhliaan ja juhlii webinaarin merkeissä 20.10. Webinaarissa kysytään, miten vertaisuus Osiksessa toteutuu tänä päivänä ja kuinka tähän on tultu.
Osis on toiminut jo kymmenen vuotta edistäen päihdemaailmassa elävien ihmisten osallisuutta. Osis tarjoaa mahdollisuuden vertaistoimintaan. Ideana on matalan kynnyksen vertaisuus: päihteettömyyttä tai raittiutta ei vaadita ja mukana voi olla juuri sen verran kuin haluaa.
Tervetuloa Osiksen 10-vuotiswebinaariin 20.10.2021 kello 12–16 kuulemaan ja keskustelemaan vertaistoiminnasta, haittoja vähentävästä työotteesta ja vertaisten ja ammattilaisten yhteistyöstä.
Webinaarin ohjelma
- 12.00 Tervetuloa: Mitä vertaisuus on?
Aino Rukkila, kehittämiskoordinaattori, A-klinikkasäätiö/Osis - 12.10 Jokaisella ihmisellä on paljon annettavaa – Mistä Osiksen vertaistoiminta sai alkunsa
Helena Syväranta, toiminnanjohtaja, Kipinä ry - 12.40 Tauko
- 12.50 Vertaisuus ja stigma – Varjoista vertaiseksi ja tärkeäksi toimijaksi
Erja Aalto, kehittämiskoordinaattori, Pro-tukipiste - 13.30 Voiko vertaisuus toteutua verkossa? Kokemuksia päihdetyöstä Tor-verkossa
Juha Sedergren, Tukikohta ry - 14.10 Nyt jumpataan! Osis liikuttaa monella tapaa
Marja Oivo & osislaiset - 14.15 Tauko
- 14.30 Paneelikeskustelu: Miten vertaisuus on muuttanut minua? Vertaisuuden merkitys vertsin silmin
Osiksen vertaiset & keskustelun vetäjänä Aino Rukkila - 15.10 Kuinka toteuttaa oikeasti vaikuttavaa vertaistoimintaa päihdetyössä? 5 vinkkiä Osiksen 10-vuotiselta taipaleelta
Hede Kumpulainen, kehittämissuunnittelija, Tukikohta ry/Osis - 15.45–16.00 Keskustelua ja päivän päätössanat
Aino Rukkila, kehittämiskoordinaattori, A-klinikkasäätiö/Osis
Ilmoittaudu webinaariin viimeistään 15.10.
Pääset ilmoittautumaan oheisen linkin kautta:
https://link.webropolsurveys.
Webinaari sosiaalisessa mediassa:
#VertaisuudestaVoimaa
#OmaKokemusRiittää
#MatalanKynnyksenVertaisuus
Lue seuraavaksi
Huolta vai hyvinvointia? Ratkaisuja päihteiden käyttäjän läheisen huomioimiseen hyvinvointialueilla
Miten läheisten tuen tarpeet tulisi huomioida sote-palveluissa? Tule kuulemaan aiheesta lisää 17.9. klo 14-16 järjestettävään tilaisuuteen. Tilaisuus on suunnattu hyvinvointialueiden palveluista päättävälle henkilöstölle sekä läheisiä työssään kohtaaville ammattilaisille.
Väylä-ryhmä tukee kuntoutujia päihteettömyyden alkuvaiheessa
Väylä-ryhmän aikana asiakkaat pääsevät kokemaan uusia elämyksiä ja voivat saada innostuksen uuteen harrastukseen. Monille ryhmäpäivien aikana käsitellyt aiheet esimerkiksi retkahdusprosessin vaiheista tai tunteiden tunnistamisesta tuovat uusia näkökulmia ja työkaluja päihteettömään elämään, kirjoittaa ohjaajamme Stefan Kyburz.