Vasemmalla puolella on rapakon edessä seisovan ihmisen jalat, kuva heijastuu rapakosta. OIkealla puolella lukee "“Kuka kohtaisi minut?” – Päihteitä käyttävien ihmisten kohtaamat asenteet yhteiskunnassa ja esteet avun saamiselle" Keskustelutilaisuus Oodissa to 24.11. klo 17.

“Kuka kohtaisi minut?” – Päihteitä käyttävien ihmisten kohtaamat asenteet yhteiskunnassa ja esteet avun saamiselle

Tukikohta ry järjestää keskustelutilaisuuden Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Tule kuulemaan huumeita ja muita päihteitä käyttävien sekä heidän läheistensä tilanteesta. Tilaisuudessa puhuvat kansanedustajat Elina Valtonen ja Veronika Honkasalo sekä päihdetyön asiantuntijoita ja kokemusasiantuntija. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle. Tarjolla on kahvia ja pientä makeaa. Tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa!

Tapahtumapaikka: Helsingin keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4), Maijansali (1. krs)

Tapahtuma-aika: to 24.11. klo 17–19.20

Ohjelma:

Kahvitarjoilu

Tervetuloa – Ron Furman, Tukikohta ry

Avauspuheenvuoro – Elina Valtonen, Kokoomus

Palveluiden piiriin hakeutumisen esteet – Juha Sedergen, Tukiverkko-hanke, Tukikohta ry

Päihteitä käyttävän nuoren arki kadulle jalkautuvan työn näkökulmasta – Annika Mansner Etsivä löytää -hanke, Tukikohta ry

Paneelikeskustelu, jossa panelisteina Veronika Honkasalo (Vasemmistoliitto), Kim Kannussaari (EPT-verkosto / EHYT ry), Marja Oivo (Tukikohta ry), Niina Pietilä (Tukikohta ry) ja kokemusasiantuntija. Paneelin juontaa Sauli Suominen (SPO ry).

Katsojien kysymykset ja kommentit

Lue seuraavaksi

Kohti inhimillisempää päihdepolitiikkaa – Tukikohta ry:n kunta- ja aluevaalitavoitteet

9.4.2025

Haluamme varmistaa, että päihdepalvelut ovat helposti saavutettavia, kokonaisvaltaisia ja vastaavat ihmisten yksilöllisiin tarpeisiin. Järjestöjen roolia on vahvistettava ja palveluketjuja sujuvoitettava.

Osallistu omaisten hyvinvointia, taloudellista tilannetta ja palvelukokemuksia koskevaan tutkimukseen

7.4.2025

Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelma (MIPA 2.0) kerää kyselyllä tietoa siitä, miten sosiaaliturvaan ja palveluihin viime aikoina tehdyt muutokset näkyvät omaisten arjessa, hyvinvoinnissa, taloudessa ja palvelujen saannissa. Olet tutkimuksen kohderyhmää, jos läheisesi mielenterveyden vaikeudet, päihteiden käyttö tai muu riippuvuus vaikuttavat elämääsi.