Kuvassa näkyy Nuorten tukikohdan toimitilat ulkoa päin kadulta kuvattuna.

Kohtaamispaikka päihteitä käyttäville nuorille avaa ovensa ensi viikolla

Nuorten tukikohta -hanke avaa kohtaamispaikan päihteitä käyttäville nuorille Helsingin keskustaan Kampin kaupunginosaan. Toiminta käynnistyy 23.8.2023.

Viime aikojen uutisotsikot sekä nuorten parissa työskentelevien kokemukset kertovat päihteitä käyttävien nuorten haastavasta tilanteesta.

”Kaduille jalkautuvassa päihdetyössä olemme huomanneet, että nuorilla on toisinaan heikosti tietoa päihteiden käytön vaaroista ja haitoista, mikä saattaa johtaa riskikäyttäytymiseen”, kertoo Annika Mansner, joka toimii hankevastaavana kaduilla jalkautuvaa päihdetyötä tekevässä Etsivä löytää -hankkeessa sekä kohtaamispaikan perustavassa Nuorten tukikohta -hankkeessa.

Kohtaamispaikka tarjoaa tukea arjen haasteisiin

Pian avautuva Nuorten tukikohta on turvallinen paikka, jonne esimerkiksi kaduilla kohdatut päihteitä käyttävät nuoret voidaan ohjata viettämään aikaa sekä saamaan apua ja tukea arjen haasteisiin. Kohtaamispaikassa tarjotaan yksilöllistä palveluohjausta, ja tarkoituksena on kehittää myös ryhmätoimintaa, jossa nuoret saavat tietoa heidän arkeensa liittyvistä teemoista.

“Avun vastaanottamista helpottaa se, että Nuorten tukikohdassa voi asioida anonyymisti ja ilman vaatimusta toimintaan sitoutumisesta. Toiminnan kehittämisessä kuunnellaan nuorten tarpeita”, Mansner kertoo. Kohtaamispaikka tulee olemaan auki kolmena päivänä viikossa, ja siellä työskentelee neljä työntekijää. Nuorten tukikohdan toiminta on tarkoitettu kaikille nuorille, jotka oireilevat päihteillä.

Nuorten hyvinvointia vahvistetaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa

Nuorten tukikohta on Tukikohta ry:n kolmevuotinen hanke, joka toimii STEA:n rahoituksella. Hankkeen tavoitteena on nuorten arjen hyvinvoinnin vahvistaminen tiedon ja tuen avulla.

“Toiminnan onnistumisen kannalta on erittäin tärkeää tehdä yhteistyötä muiden tahojen kanssa, jotka kohtaavat päihteitä käyttäviä nuoria”, Tukikohta ry:n toiminnanjohtaja Ron Furman kertoo. “Yhteistyön tarkoituksena on se, että nuoret pääsevät heille sopiviin palveluihin. Yhteistyökumppanit voivat ohjata asiakkaita meille ja me heille. Keskeistä on löytää nuorille ne palvelut, jotka vastaavat heidän tarpeisiinsa.”

Yhteyshenkilöt

Annika Mansner, Nuorten tukikohta -hankkeen hankevastaava, Tukikohta ry
p. 044 493 1804
annika.mansner@tukikohta.org

Ron Furman, toiminnanjohtaja, Tukikohta ry
p. 040 820 2564
ron.furman@tukikohta.org

Lue seuraavaksi

Haemme avustavaa ohjaajaa etsivään työhön ja nuorten kohtaamispaikkaan!

2.2.2024

Työntekijä tulee työskentelemään avustavana ohjaajana päihteitä käyttäville suunnatussa Etsivä löytää -toiminnassa ja Nuorten tukikohta -hankkeessa. Työnkuvaan kuuluu mm. etsivää ja jalkautuvaa työtä, palveluohjausta, kohtaamispaikkatoimintaa ja verkostoyhteistyötä. Haethan tehtävään viimeistään 15.2.2024.

“Kovat on ajat, mutta kovia on tytötkin”* – Etsivä löytää -hanke kohtaa vaikeassa asemassa olevia

25.1.2024

Etsivä löytää -hanke on tehnyt etsivää päihdetyötä kesäkuusta 2021 alkaen. Asiakkaiden elämäntilanteeseen liittyy monenlaisia haasteita. Hanketyöntekijät Anu Ruotsalainen ja Hanna Riihimäki nostavat esille mm. voimistuvan stigman ja vaikeuden päästä palveluiden piiriin.