Mustassa yläosassa kämmenien keskellä oleva kynttilä loistaa valoa. Sinisessä alaosassa lukee Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus ti 8.11.2022 Helsingin Vanhassa kirkossa.

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus Helsingissä

Perinteinen Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus järjestetään tiistaina 8.11.2022 klo 18 Helsingin Vanhassa kirkossa.

Tule muistamaan poisnukkunutta läheistä, ystävää tai tuttavaa ja hiljentymään hetkeksi kirkkoon. Kirkon ulkopuolelle syttyvät jälleen kynttilät huumeisiin kuolleiden muistoksi. Voit myös tuoda oman kynttilän. Tilaisuuteen ei tarvitse ennalta ilmoittautua. Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Irti Huumeista ry, Tukikohta ry, KRAN rf, Stop Huumeille ry, A-klinikkasäätiö, EHYT ry, EPT-verkosto, Sininauhaliitto, Myllyhoitoyhdistys ry ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunta.

Huumeisiin tai päihteisiin kuolleiden muistotilaisuudet muilla paikkakunnilla

Pyhäinpäivän aikoihin myös monella muulla paikkakunnalla järjestetään samantapainen tilaisuus kuin Helsingissä. Muiden paikkakuntien muistotilaisuuksista voit lukea lisää Vaiettu menetys -sivustolta.

Päihteisiin kuolleen läheisen muistaminen virtuaalisesti

Jos et pääse osallistumaan tapahtumaan, voit muistaa läheistäsi Vaiettu menetys -sivustolla. Siellä on mahdollisuus kirjoittaa muistokirjoitus päihteisiin kuolleen läheisen muistoksi tai jakaa läheisen ihmisen päihdekuolemaan liittyvä tarina. Sivustolla kerrotaan myös tukea ja keskusteluapua tarjoavista tahoista.

Lue seuraavaksi

Kohti inhimillisempää päihdepolitiikkaa – Tukikohta ry:n kunta- ja aluevaalitavoitteet

9.4.2025

Haluamme varmistaa, että päihdepalvelut ovat helposti saavutettavia, kokonaisvaltaisia ja vastaavat ihmisten yksilöllisiin tarpeisiin. Järjestöjen roolia on vahvistettava ja palveluketjuja sujuvoitettava.

Osallistu omaisten hyvinvointia, taloudellista tilannetta ja palvelukokemuksia koskevaan tutkimukseen

7.4.2025

Päihde- ja mielenterveysjärjestöjen tutkimusohjelma (MIPA 2.0) kerää kyselyllä tietoa siitä, miten sosiaaliturvaan ja palveluihin viime aikoina tehdyt muutokset näkyvät omaisten arjessa, hyvinvoinnissa, taloudessa ja palvelujen saannissa. Olet tutkimuksen kohderyhmää, jos läheisesi mielenterveyden vaikeudet, päihteiden käyttö tai muu riippuvuus vaikuttavat elämääsi.