Yläreunassa lukee "Hae meille vertaisohjaajaksi!" Sen alla on kuva, jossa kaksi polvista alaspäin kuvattua ihmistä kulkee sairaalan käytävällä. Kuvan alla on Tukikohdan logo ja kaupunkisiluetti.

Haemme vertaisohjaajaa sairaalaympäristössä tehtävään päihdetyöhön

Tukikohta ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton päihdealan järjestö. Tarjoamme matalan kynnyksen päihdepalveluita, avohoidollista päihdekuntoutusta ja läheisten tukipalveluita pääkaupunkiseudulla.

Tukikohta ry:n SATU-toiminta tarjoaa tukea ja palveluohjausta päihteitä käyttäville ja psyykkisesti oireileville. Työnämme on tavata ihmisiä sairaaloiden osastoilla, auttaa kartoittamaan elämäntilannetta sekä avun ja tuen tarvetta. Tarjoamme tukea asioiden itsenäiseen hoitamiseen ja elämäntilanteen haltuun ottamiseen sairaalajakson jälkeisessä elämässä. Voit lukea lisää SATU-toiminnasta verkkosivuiltamme.

Työtiimiin kuuluvat toimintavastaava ja  palveluohjaaja, ja nyt etsimme moniammatilliseen tiimiimme oman päihdekokemuksen omaavaa vertaisohjaajaa. Tehtävä on määräaikainen sijaisuus, joka kestää 12.1.2024 asti. Työt alkavat aikaisintaan 1.2.2023.

Arvostamme hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja, haittoja vähentävän työn tuntemusta sekä kykyä kohdata eri elämäntilanteissa olevia ja päihteitä vielä käyttäviä asiakkaita. Työtä tehdään työparin kanssa. Toivomme ennakkoluulotonta asennetta ja kykyä ymmärtää monista eri taustoista lähtöisin olevia asiakkaitamme. Toivomme myös, että oma toipumisesi olisi jo vankalla pohjalla.

Tässä tehtävässä saat mahdollisuuden tehdä mielenkiintoista työtä, kehittyä kokemusasiantuntijana sekä oppia tuntemaan päihde- ja mielenterveysalan toimintaa pääkaupunkiseudulla.

Työtehtäviisi kuuluu

  • Haartmanin ja Malmin sairaaloissa palveluohjaajan työparina toimiminen
  • sairaalakäyntien ja asiakastapaamisten toteuttaminen työparina
  • yhteistyö päihdepoliklinikoiden kanssa
  • erilaiset asiakkaiden saattamiset esimerkiksi päihdepoliklinikalle, virastoasiointiin (Kela, sos.palv.)
  • kotikäynnit työparin kanssa
  • toiminnan esittely ja infoaminen eri ympäristöissä, esimerkiksi sairaaloiden osastotunnit
  • oman kokemuksen jakaminen eri tilaisuuksissa.

Hakemukset lähetetään osoitteeseen rekry@tukikohta.org Hakuaika päättyy 31.1.2023 klo 16.00. Aloitamme haastattelut jo hakuaikana.

Lisätietoja: Miia Piho, puh. 044 4890090 / miia.piho@tukikohta.org

Lue seuraavaksi

Haemme vertaisohjaajaa sairaalaympäristössä tehtävään päihdetyöhön

8.12.2023

Etsimme moniammatilliseen tiimiimme oman päihdekokemuksen omaavaa vertaisohjaajaa. Tehtävässä saat mahdollisuuden tehdä mielenkiintoista työtä, kehittyä kokemusasiantuntijana sekä oppia tuntemaan päihde- ja mielenterveysalan toimintaa pääkaupunkiseudulla.

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuudessa on mahdollisuus surra ilman leimautumisen pelkoa

31.10.2023

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus järjestetään Helsingin Vanhassa kirkossa tiistaina 7.11.2023 klo 18. Lisäksi huumeisiin ja päihteisiin kuolleiden muistotilaisuuksia järjestetään ympäri Suomen ainakin 19 paikkakunnalla.