Haemme vertaisohjaajaa

Haemme vertaisohjaajaa sairaalaympäristössä tehtävään päihdetyöhön

TIETOA TYÖNANTAJASTA

Tukikohta ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton päihdealan järjestö. Tarjoamme matalan kynnyksen päihdepalveluita, avohoidollista päihdekuntoutusta ja läheisten tukipalveluita pääkaupunkiseudulla.

TIETOA TOIMENKUVASTA

Nyt haussa oleva vertaisohjaajan tehtävä sijoittuu Tukikohta ry:n SATU-toimintaan. SATU-toiminta tarjoaa tukea ja palveluohjausta päihteitä käyttäville ja psyykkisesti oireileville. Työnämme on tavata ihmisiä sairaaloiden osastoilla, auttaa kartoittamaan elämäntilannetta sekä avun ja tuen tarvetta. Tarjoamme tukea asioiden itsenäiseen hoitamiseen ja elämäntilanteen haltuun ottamiseen sairaalajakson jälkeisessä elämässä. Voit lukea lisää SATU-toiminnasta täältä.

Työtiimiin kuuluvat toimintavastaava ja palveluohjaaja, ja nyt etsimme moniammatilliseen tiimiimme oman päihdekokemuksen omaavaa vertaisohjaajaa.

Tässä tehtävässä saat mahdollisuuden tehdä mielenkiintoista työtä, kehittyä kokemusasiantuntijana sekä oppia tuntemaan päihde- ja mielenterveysalan toimintaa pääkaupunkiseudulla.

Työtehtäviisi kuuluvat:

 • Haartmanin ja Malmin sairaaloissa palveluohjaajan työparina toimiminen
 • sairaalakäyntien ja asiakastapaamisten toteuttaminen työparina
 • yhteistyö muiden päihdealan toimijoiden kanssa
 • erilaiset asiakkaiden saattamiset esimerkiksi päihdepoliklinikalle,
  virastoasiointiin (Kela, sos.palv.)
 • kotikäynnit työparin kanssa
 • toiminnan esittely ja infoaminen eri ympäristöissä, esimerkiksi sairaaloiden
  osastotunnit
 • oman kokemuksen jakaminen eri tilaisuuksissa.

TEHTÄVÄSSÄ TARVITTAVA OSAAMINEN

Arvostamme hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja, haittoja vähentävän työn tuntemusta sekä kykyä kohdata eri elämäntilanteissa olevia ja päihteitä vielä käyttäviä asiakkaita. Työtä tehdään pääsääntöisesti työparin kanssa. Toivomme ennakkoluulotonta asennetta ja kykyä ymmärtää monista eri taustoista lähtöisin olevia asiakkaitamme. Toivomme myös, että oma toipumisesi olisi jo vankalla pohjalla.

TIETOA TYÖSUHTEESTA

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Työ alkaa aikaisintaan 1.2.2024 tai sopimuksen mukaan.

HAKUOHJEET

Hakemukset lähetetään osoitteeseen rekry@tukikohta.org Hakuaika päättyy 21.12.2023 klo 16.00. Voimme aloittaa haastattelut jo hakuaikana.

JOS HALUAT KYSYÄ LISÄÄ, OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ:

toimintavastaava Milja Marttila, puh. 044 489 0090, milja.marttila@tukikohta.org

Lue seuraavaksi

Suunta-kurssi alkaa 18.3. – hae mukaan!

27.2.2024

Suunta-kurssi on työ- ja opiskeluelämään valmentava kurssi päihdekuntoutujille. Seuraava kurssi alkaa 18.3. Kurssilla on vielä tilaa, hae mukaan!

Haemme avustavaa ohjaajaa etsivään työhön ja nuorten kohtaamispaikkaan!

2.2.2024

Työntekijä tulee työskentelemään avustavana ohjaajana päihteitä käyttäville suunnatussa Etsivä löytää -toiminnassa ja Nuorten tukikohta -hankkeessa. Työnkuvaan kuuluu mm. etsivää ja jalkautuvaa työtä, palveluohjausta, kohtaamispaikkatoimintaa ja verkostoyhteistyötä. Haethan tehtävään viimeistään 15.2.2024.