Ihmisjoukon varjo asfaltilla, kasvi ikkunalaudalla, kaksi teekuppia, naulakollinen vaatteita, avain ovessa ja kaksi ihmistä nojatuoleilla. Keskellä teksti: "Hae hanketyöntekijäksi Nuorten tukikohta -hankkeeseen! Tukikohta ry".

Haemme hanketyöntekijöitä uuteen Nuorten Tukikohta -hankkeeseen!

Tietoa työnantajasta

Tukikohta ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on kehittää päihteitä käyttäville ja kuntoutuville asiakkaille suunnattuja avohoidollisia päihdepalveluja sekä tukea ja auttaa päihteitä käyttäviä, kuntoutuvia ja heidän läheisiään.

Tietoa hankkeesta

Nuorten tukikohta -hanke on vuonna 2023 käynnistyvä STEA:n rahoittama kolmivuotinen hanke. Hankkeen tarkoituksena on perustaa Helsingin keskustaan päihteitä käyttäville 18–25-vuotiaille nuorille suunnattu kohtaamispaikka, jossa pyritään vahvistamaan arjen hyvinvointia yksilöllisen ja ryhmämuotoisen tuen avulla. Toiminnan keskiössä on syrjäytymisvaarassa olevien ja syrjäytyneiden päihteitä käyttävien nuorten parissa työskentely. Toiminta perustuu haittoja vähentävään ideologiaan, jossa ihminen kohdataan kunnioittavasti ja hänen omia tarpeitaan kuunnellen.

Hankkeen tehtävänä on etsiä, löytää ja auttaa sellaisia heikoimmassa asemassa olevia päihteitä käyttäviä, jotka ovat avun tarpeessa mutta eivät käytä palveluita tai eivät ole tulleet niissä autetuiksi. Työtä tehdään siis palveluiden ulkopuolella ja yhteiskunnan marginaalissa olevien päihteitä käyttävien nuorten parissa.

Hanketyöntekijät tulevat työskentelemään neljän hengen tiimissä. Nyt etsimme kolmea hanketyöntekijää aiemmin rekrytoidun hankevastaavan lisäksi.

Hanketyöntekijän tehtäviin kuuluu

- kasvokkainen asiakastyö ja palveluohjaus
- toiminnan suunnittelu ja ohjaus
- ryhmien ohjaus
- toiminnan arviointi ja kehittäminen
- vaikuttamistyö
- verkostoyhteistyö.

Tehtävässä tarvittava osaaminen

Etsimme sosiaali- tai terveysalan ammattilaista, jolla on vähintään 1–5 vuoden työkokemus alalta.

Työssä vaaditaan laaja-alaista päihde- ja mielenterveystyön tuntemusta. Arvostamme haittoja vähentävää työotetta, kykyä kohdata eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä, hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja sekä palvelujärjestelmän tuntemusta ja verkostotyön osaamista.

Olet tiimipelaaja, mutta pystyt myös itsenäiseen työskentelyyn. Edellytämme sinulta omatoimisuutta ja joustavuutta. Lisäksi toivomme sinulta rohkeutta haastaa itseäsi uusissa
tilanteissa ja kykyä arvioida omaa toimintaasi.

Tietoa työsuhteesta

Työ on pääsääntöisesti päivätyötä 37,5 h/vko. Työsuhde on määräaikainen ja kestää kolmivuotisen hankkeen ajan. Työ alkaa sopimuksen mukaan toukokuun aikana. Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan TES:iä, ja tehtävä sijoittuu palkkaluokkaan G25.

Hakuohjeet

Hae iloiseen ja osaavaan työyhteisöömme lähettämällä hakemus ja CV osoitteeseen rekry@tukikohta.org 30.4.2023 mennessä. Rekrytoinnin tietosuojaselosteeseen voi tutustua osoitteessa: tukikohta.org/rekrytointi

Jos haluat kysyä lisää tehtävästä, ota rohkeasti yhteyttä:
Annika Mansner: annika.mansner@tukikohta.org, p. 044 493 1804
Ron Furman: ron.furman@tukikohta.org, p. 040 820 2564

Lue seuraavaksi

Haemme avustavaa ohjaajaa etsivään työhön ja nuorten kohtaamispaikkaan!

2.2.2024

Työntekijä tulee työskentelemään avustavana ohjaajana päihteitä käyttäville suunnatussa Etsivä löytää -toiminnassa ja Nuorten tukikohta -hankkeessa. Työnkuvaan kuuluu mm. etsivää ja jalkautuvaa työtä, palveluohjausta, kohtaamispaikkatoimintaa ja verkostoyhteistyötä. Haethan tehtävään viimeistään 15.2.2024.

“Kovat on ajat, mutta kovia on tytötkin”* – Etsivä löytää -hanke kohtaa vaikeassa asemassa olevia

25.1.2024

Etsivä löytää -hanke on tehnyt etsivää päihdetyötä kesäkuusta 2021 alkaen. Asiakkaiden elämäntilanteeseen liittyy monenlaisia haasteita. Hanketyöntekijät Anu Ruotsalainen ja Hanna Riihimäki nostavat esille mm. voimistuvan stigman ja vaikeuden päästä palveluiden piiriin.