Tule meille töihin!

Haemme Etsivä löytää -hankkeeseen hanketyöntekijää

Haemme nyt iloiseen sekä osaavaan työyhteisöömme ja uuteen Etsivä löytää -hankkeeseemme hanketyöntekijää!

Tukikohta ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on kehittää päihteitä käyttäville ja kuntoutuville asiakkaille suunnattuja avohoidollisia päihdepalveluja sekä tukea ja auttaa niin päihteitä käyttäviä, kuntoutuvia, kuin myös heidän läheisiään.

Etsivä löytää -hanke on vuonna 2021 käynnistynyt STEA:n rahoittama kolmivuotinen hanke. Hankkeen toiminnan keskiössä on etsivä työ syrjäytymisvaarassa olevien ja syrjäytyneiden päihteitä käyttävien ihmisten parissa. Toiminta perustuu haittoja vähentävään ideologiaan, jossa ihminen kohdataan kunnioittavasti ja hänen omia tarpeitaan kuunnellen. Hankkeessa pyritään tavoittamaan erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia päihteiden käyttäjiä.

Hankkeen tehtävänä on etsiä, löytää ja auttaa sellaisia heikoimmassa asemassa olevia päihteitä käyttäviä, jotka ovat avun tarpeessa mutta eivät käytä palveluita tai eivät ole tulleet niissä autetuiksi. Työtä tehdään siis palveluiden ulkopuolella ja yhteiskunnan marginaalissa olevien päihteitä käyttävien parissa. Hankkeen toiminta-alueita ovat Helsinki, Vantaa ja Espoo.

Etsivä löytää -hanketyöntekijältä vaaditaan rohkeutta ja kykyä kohdata päihteitä käyttäviä ihmisiä heidän omassa elinympäristössään. Etsivä löytää hankkeessa työskennellään niin kaduilla, toreilla, metro- ja juna-asemilla kuin ostareillakin. Lisäksi hanke jalkautuu viikoittain Helsingin keskustakirjasto Oodiin. Hankkeessa työskentelee tiiviissä yhteistyössä hankevastaava ja kaksi hanketyöntekijää.

Hanketyöntekijän tehtäväkuvaan kuuluu:

  • etsivä ja jalkautuva työ
  • palveluohjaus
  • asiakastyön arviointi ja raportointi
  • asiakkaiden saattaminen palveluiden piiriin
  • puhtaiden käyttövälineiden ja välipalan jakaminen
  • kasvokkainen asiakastyö
  • verkostoyhteistyö

Etsivä löytää -hankkeeseen etsitään sosiaali- tai terveysalan ammattilaista, jolla on vähintään 1-5 vuoden työkokemus alalta. Hankkeeseen haetaan määräaikaiseen työsuhteeseen hankkeen keston ajaksi. Valittavalta henkilöltä edellytetään kiinnostusta sekä kykyä työskennellä päihteitä käyttävien ihmisten kanssa ja parantaa heidän asemaansa yhteiskunnassa.

Työssä tarvitaan hyviä yhteistyötaitoja, vahvaa osaamista työskennellä päihteitä käyttävien ihmisten parissa, ymmärrystä haittoja vähentävästä työstä, kykyä kohdata ihminen kunnioittavasti, hyviä suullisia ja kirjallisia taitoja, palvelujärjestelmän tuntemusta sekä rohkeutta uuden kehittämiseen. Eduksi katsomme aikaisemman kokemuksen etsivästä työstä. Palkkaus yksityisen sosiaalialan työehtosopimuksen mukaan ja palkkaluokka G 25.

Työpaikka sijaitsee Helsingin Itä-Pasilassa osoitteessa Opastinsilta 8 D, 00520 Helsinki.

Hakuaika päättyy 10.9.2021. Hakemukset lähetetään osoitteeseen rekry@tukikohta.org

 

Lisätietoja työtehtävästä saat:

Annika Mansner (hankevastaava)
044 493 1804
annika.mansner@tukikohta.org

Ron Furman (toiminnanjohtaja)
040 820 2564
ron.furman@tukikohta.org

 

 

Lue seuraavaksi

“Näkisivätpä he kokonaisuuden, ihmisen” -Tukikohta ry tuo esille päihteitä käyttävien asiakkaiden palvelukokemuksia

17.6.2024

Tukikohta ry nostaa somekanavissaan kesäkuun aikana esille päihteitä käyttävien asiakkaiden kokemuksia palvelujärjestelmän toimivuudesta. Kokemukset perustuvat asiakkaille tehtyyn kyselyyn. Tukikohdan Anne Puonti lisäksi kertoo, miten palvelujärjestelmän haasteet näkyvät hänen työssään palveluohjaajana.

Tukikohdan toiminta kesällä 2024

11.6.2024

Kesä vaikuttaa joidenkin palveluidemme aukioloaikoihin. Katso tarkempi tieto kesän ajan toiminnastamme!