Elämäntaitoryhmä

Elämäntaitoryhmä on yli 18-vuotiaille päihteitä käyttäville suunnattua ryhmätoimintaa, jonka tavoitteena on tukea toimintakykyä ja vahvistaa sosiaalisia valmiuksia. Malli perustuu haittojen vähentämisen ideologiaan, psykososiaaliseen tukeen, vertaistukeen sekä ryhmädynamiikan hyödyntämiseen.

Ryhmässä pohditaan mm. arjen haasteita, omaa itseä ja minäkäsitystä sekä virkistäydytään ja rentoudutaan yhdessä. Mukaan voi tulla silloin, kun itselle sopii. Ryhmäläisillä on myös mahdollisuus palveluohjaukseen tai yksilötyöhön. Keskeistä toiminnassa on herätellä ihmisessä halua pitää itsestään parempaa huolta ja tukea häntä ottamaan pieniä askeleita elämäntilanteensa kohentamiseksi tämän omien tavoitteiden mukaisesti.

Ryhmässä opetellaan vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja ja osallistujia tuetaan omien voimavarojen löytämisessä ja elämäntaitojen oppimisessa. Jos kaipaat pientäkin muutosta elämääsi, ota yhteyttä ohjaajiin! Osallistuminen ei vaadi päihteettömyyttä tai pyrkimystä siihen, riittää että kaipaat muutosta elämääsi. Sinä itse asetat omat tavoitteesi, joihin saat ryhmästä tukea.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 12-15 osoitteessa Mäkelänkatu 4 A. Lisäksi järjestetään virkistys- ja toimintapäiviä. Lisätietoja ryhmästä saat ohjaajilta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä on aina tarjolla kahvia ja pientä purtavaa, tervetuloa!

Elämäntaitoryhmä lyhyesti:

Ryhmätoimintaa päihteitä käyttäville yli 18-vuotiaille

Tavoitteena vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitojen vahvistaminen, omien voimavarojen löytäminen ja elämäntaitojen oppiminen.

Lisätietoja:

Juhani Vihervä
ohjaaja
juhani.viherva(a)tukikohta.org
puh. 044 977 9102

Juha Sedergren
ohjaaja
juha.sedergren(a)tukikohta.org
puh. 044 979 1762

 

Tietoa sivustolla käytettävistä evästeistä