Elämäntaitoryhmä

Elämäntaitoryhmä on noin 18 – 35 -vuotiaille päihteitä käyttäville suunnattua avointa ryhmätoimintaa, jonka tavoitteena on tukea toimintakykyä ja vahvistaa sosiaalisia valmiuksia. Malli perustuu haittojen vähentämisen ideologiaan, psykososiaaliseen tukeen, vertaistukeen sekä ryhmädynamiikan hyödyntämiseen.

Ryhmässä pohditaan mm. arjen haasteita, omaa itseä ja minäkäsitystä sekä virkistäydytään ja rentoudutaan yhdessä. Mukaan voi tulla silloin, kun itselle sopii. Ryhmäläisillä on myös mahdollisuus palveluohjaukseen ja yksilötyöhön. Keskeistä toiminnassa on herätellä ihmisessä halua pitää itsestään parempaa huolta ja tukea häntä ottamaan pieniä askeleita elämäntilanteensa kohentamiseksi tämän omien tavoitteiden mukaisesti.

Ryhmässä opetellaan vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja ja osallistujia tuetaan omien voimavarojen löytämisessä ja elämäntaitojen oppimisessa. Jos kaipaat pientäkin muutosta elämääsi, ota yhteyttä ohjaajiin! Osallistuminen ei vaadi päihteettömyyttä tai pyrkimystä siihen, riittää että kaipaat jotakin muutosta elämääsi. Sinä itse asetat omat tavoitteesi, joihin saat ryhmästä tukea. Kanssamme voit puhua avoimesti päihteiden käytöstä ilman tuomitsemista tai pelkoa seuraamuksista. Saat halutessasi kokeneilta ryhmän ohjaajilta myös tukea ja neuvoja turvallisempaan käyttöön.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 12-15 osoitteessa Mäkelänkatu 4 A. Lisäksi torstaisin järjestetään virkistäytymistä ja toimintaa. Lisätietoja ryhmästä saat ohjaajilta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä on aina tarjolla kahvia ja pientä purtavaa, tervetuloa!

 

Ryhmän ohjelma maaliskuun loppuun saakka:

Ti 19.2. Itsetunto ja päihteet
To 21.2.  Toimintapäivä (päätetään tiistain ryhmässä )
Ti 26.2. Ajankohtaista tietoa HIV:stä
To 28.2 . ei toimintaa, ryhmän ohjaajat saldovapaalla
Ti 5.3. Masennus ja päihteet
To 7.3. Toimintapäivä (päätetään tiistain ryhmässä )
Ti 12.3. C-hepatiitin uudet hoitomuodot
To 14.3. Toimintapäivä (päätetään tiistain ryhmässä )
Ti 19.3. Viha ja sen hallinta
To 21.3. Toimintapäivä (päätetään tiistain ryhmässä )
Ti 26.3. Usva-hanke: Itsemäärämisoikeus
To 28.3. Toimintapäivä (päätetään tiistain ryhmässä )

Elämäntaitoryhmä lyhyesti:

Ryhmätoimintaa päihteitä käyttäville noin 18-35 -vuotiaille.

Tavoitteena vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitojen vahvistaminen, omien voimavarojen löytäminen ja elämäntaitojen oppiminen.

Lisätietoja:

Juhani Vihervä
ohjaaja
juhani.viherva(a)tukikohta.org
puh. 044 977 9102

Juha Sedergren
ohjaaja
juha.sedergren(a)tukikohta.org
puh. 044 979 1762

Henri Määttä
avustava ohjaaja
henri.maatta(a)tukikohta.org
puh. 041 799 2132

 

Tietoa sivustolla käytettävistä evästeistä